2 parken 23 verblijven

Vakantieverblijf
Persoonlijke voorkeuren
Unieke ervaringen
Extra comfort
Faciliteiten van het park
Voorzieningen van het vakantieverblijf

Vakantie Groningen: mooie dorpen, natuur en cultureel erfgoed

Karakteristieke kerkjes en grote, versterkte landgoederen trekken de aandacht op het Groningse platteland. De vestingstadjes en -dorpen langs de grens met Duitsland, zoals Bourtange en Oudeschans zijn met hun poorten en muren beschermde dorps- of stadsgezichten en trekken jaarlijks vele dagtoeristen. Natuurliefhebbers komen tijdens een vakantie in Groningen ook volop aan hun trekken met Nationaal Park Lauwersmeer en de rijke natuur bij Westerwolde en het Westerkwartier. Ook het Waddengebied met de mogelijkheid voor wadlooptochten mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Of breng een bezoek aan Hortus, een van de oudste botanische tuinen van Nederland. Echte aanraders als u op vakantie Groningen gaat.

2 parken 23 verblijven

Vakantiepark Emslandermeer
Vakantiepark Emslandermeer
Vakantiepark Emslandermeer

Vakantiepark Emslandermeer

Vlagtwedde, Groningen, Nederland
  • Familiepark
  • Met binnenmeer
  • Golfbaan
Villapark Schildmeer
Villapark Schildmeer
Villapark Schildmeer

Villapark Schildmeer

Steendam, Groningen, Nederland
  • Aan het Schildmeer
  • Wandelen en fietsen
  • Culturele uitjes

Vakantie in Groningen

Een vakantie Groningen betekent een vakantie in een van de kleinste provincies van Nederland, maar wel in eentje met een grote verscheidenheid aan landschappen: klein maar fijn dus. De grenzen van deze noordelijke provincie zijn pas in de achttiende en negentiende eeuw vastgesteld omdat het grotendeels bestond uit veengebieden die pas laat werden gecultiveerd. En de watergrenzen met Duitsland (in de Dollard) zijn helemaal nooit vastgesteld omdat beide landen het daar niet over eens konden worden. De Dollard is een zeearm vanuit de Waddenzee, met brak water omdat de Eems erin uitmondt. Het is voor een groot deel beschermd natuurgebied, waar een redelijk grote populatie zeehonden voorkomt. De streek bij de Eems en de Dollard is dunbevolkt en als u hier tijdens uw vakantie in Groningen komt, zullen u zowel de kapitale boerderijen als de kleine arbeidershuisjes opvallen.

Als u in Groningen op vakantie bent, is een bezoek aan de stad Groningen beslist een leuke dagtrip. Groningen wordt in een groot deel van Noord-Nederland ook kortweg Stad genoemd en de inwoners Stadjers: een overblijfsel uit de tijd dat de provincie 'Stad en Ommeland' werd genoemd. Het boegbeeld van Groningen is de bijna honderd meter hoge Martinitoren, d'Olle Grieze, zoals de Groningers hem noemen. Maar ook het historische Goudkantoor en het stadhuis zijn panden die sfeer en uitstraling aan het stadscentrum geven. Groningen heeft opvallend veel hofjes of gasthuizen. Een van de oudste van Nederland is het Pelstergasthuis. Wilt u lekker winkelen tijdens uw Groningen vakantie, dan kunt u in de stad uw hart ophalen: Groningen heeft veel bijzondere winkeltjes die in sfeervolle, authentieke panden zijn gevestigd.

Bungalows, Bungalowparken, Vakantiehuizen, Vakantiewoning, Vakantiehuisje, Chalet, Vakantietent, Villa's

Kindvriendelijk, Rolstoelvriendelijk, Huisdiervriendelijk, Groepsaccommodatie, Aanbiedingen, Last-minute, Weekendje weg

Vakantie Nederland, Vakantie Duitsland

Toon meer Toon minder

Per vakantieverblijf gelden er verplichte bijkomende kosten. De bijkomende kosten verschillen per vakantieverblijf en zijn terug te vinden in de pop-up die bij elke prijs getoond wordt. Aan de vermelde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.